Video's

Luik 04/8/2014

De introductiefim van de ceremonie op 04/08/2014 toont originele archiefbeelden van de vijandelijke inval in België, het verbeten verzet van het Belgische leger in en rond de forten van Luik, Namen, Antwerpen en de verwoesting van het fort van Loncin. De film toont ook de offers die de dappere Belgische soldaten tijdens de hevige gevechten brachten en het harde lijden van de getroffen bevolking overal in het land en vooral in de martelaarsteden.
De film werd gemaakt door majoor Mark Damen van de AD Communicatie van het Ministerie van Landsverdediging. De muziek 'Asile héréditaire' komt uit de opera 'Guillaume Tell' van Gioachino Rossini en wordt vertolkt door het symfonisch orkest van de Munt te Brussel.

Time-lapse weergave waarin street-artist Bonom de Basiliek naast het Monument der Geallieerden te Luik aankleedt.

In deze video ziet u street-artist Bonom aan het werk in een schitterend decor. Naar aanleiding van de internationale herdenkingsceremonie op 04/08/2014 brengt hij een uniek ontwerp aan op de basiliek van Cointe, naast het Monument der Geallieerden waar de ceremonie doorgaat. De artiest liet zijn creatie de vrije loop en ontwierp twee zwermen vogels die één worden, een symbolische weergave van de verzoening.
Bonom is een talentrijke street-artist die bekend werd door zijn vele graffiti en muurschilderingen in Brussel